Zoeken
impressie SEM

Nieuwsbrief 1: Start werkzaamheden

U ontvangt deze brief omdat u dicht bij het bouwterrein van SEM woont of werkt. Wij starten in opdracht van ontwikkelaar Treehouse Hoofddorp cv binnenkort met de bouw van project SEM aan de Nieuweweg in Hoofddorp. In de komende weken starten we met de voorbereidingen. In deze eerste brief vertellen wij u graag meer over het project en de benodigde werkzaamheden.

impressie SEM

Wat wordt er gebouwd?

We gaan bouwen op het terrein gelegen aan de Nieuweweg, tussen de Kruisweg en het Raadhuisplein. Hier komen 280 appartementen 1.360m2 commerciële ruimte en verschillende horecaplekken. Ook komt er een gezamenlijke daktuin  en 213 parkeerplaatsen. De bouw vindt plaats vanaf oktober 2024 tot eind 2027.  

Wat gaat er de komende periode gebeuren en wat merkt u ervan?

  • Vanaf begin oktober 2024 richten we het werkterrein in. 
  • Vanaf 6 oktober wordt er gestart met het aanleggen van de warmte- en koude bron. Het boren van deze bron duurt ongeveer 6 weken en levert geen geluids- of trillingsoverlast. 
  • In november starten wij met de grondwerkzaamheden.
  • In januari 2025 zullen we het bouwterrein verder inrichten en de bouwkeet plaatsen.
  • In januari starten we met het aanbrengen van de funderingspalen. De funderingspalen worden geboord. Dit is een geluids- en trillingsarme techniek om overlast naar de omgeving zo veel mogelijk te beperken. 

De bovenstaande planning kan nog wijzigen. Wij zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de beschikbaarheid van materiaal.

Werktijden

De bouwwerkzaamheden kunnen plaatsvinden van maandag tot en met zaterdag tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Daarmee volgen we de werktijden uit het Bouwbesluit. Wanneer het nodig is om buiten deze tijden te werken, zullen we u hierover vooraf op de hoogte brengen 

 

Blijf op de hoogte via automatische nieuwsberichten

Op de projectwebsite www.boele.nl/SEM vindt u meer informatie over dit project. Ook verzorgen we tijdens de bouw via deze website een automatische nieuwsupdate. U kunt zich op deze website hiervoor aanmelden door onderaan de pagina en op de knop ‘Op de hoogte blijven’ te klikken. Let op: u moet uw aanmelding bevestigen via een aanmeldingsmail.

 

Bewuste Bouwers 

Dat bouwen hinder oplevert voor omwonenden, realiseren wij ons heel goed. Helaas kunnen wij dit niet voorkomen. Wel proberen wij de hinder tot een minimum te beperken. Wij zijn aangesloten bij Stichting Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar een Bewuste Bouwer voor staat en zo realiseren wij het project dan ook. Wilt u meer weten wat Bewuste Bouwers voor u betekent? Dan kunt u informatie vinden op www.bewustebouwers.nl

 

Contact 

Heeft u vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van SEM, neem dan per e-mail contact op met ondergetekende via communicatie@boele.nl of bel naar 070-41 44 200. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en danken u voor uw begrip.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!