BREEAM
Het uit Engeland afkomstige BREEAM heeft een Nederlandse variant, BREEAM-NL. Met toetsmethodes gericht op verschillende gebouwsoorten (woningen, nieuwbouw) en alle credits omschreven naar Nederlandse of Europese regelgeving, heeft BREEAM-NL zich ontwikkelt tot een zeer populaire duurzaamheidmethode voor Nederlandse partijen. In negen categorieën wordt de duurzaamheid van een gebouw getoetst.
1000 Mahler
Door de brede scope heeft BREEAM-NL zijn invloed op alle fases van de bouw gehad; alle betrokken partijen, van opdrachtgever tot onderaannemer en eindgebruiker, hebben hun input moeten leveren om de beoogde score te halen. Het kantoorgedeelte, 7 (kantoor)lagen met commerciële ruimten op de begane grond, heeft een BREEAM-NL Excellent Ontwerpcertificaat ontvangen. BREEAM-NL Excellent is de op één na hoogste BREEAM certificering, wat betekend dat er tijdens de uitvoering een groot aantal maatregelen zijn getroffen om aan de eisen te voldoen.
- Afval scheiden
Kavel 14 | 16 heeft zo veel mogelijk geprobeerd afval de scheiden en stelde dezelfde eisen aan haar onderaannemers. Afval werd geregistreerd en is regelmatig getoetst op de vooraf gestelde doelstellingen.
- Energie en waterverbruik
Kavel 14 | 16 streefde er naar om zo min mogelijk energie en water te verspillen en verwachtte dit ook van haar onderaannemers. Het energie- en watergebruik werd tijdens de uitvoering van het project gemonitord, geregistreerd en getoetst op de vooraf gestelde doelstellingen.
- Duurzaam hout
Kavel 14 | 16 heeft tijdens de realisatie zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzaam bouwhout. Ten minste 80% van al het bouwhout is afkomstig van duurzame bronnen. Al het hout dat in het gebouw gebruikt is, is FSC-gecertificeerd.