Zoeken
Wonderwoods oplevering

Wonderwoods met verticaal bos in Utrecht opgeleverd aan a.s.r. real estate

Het door MVSA Architects en Stefano Boeri Architetti ontworpen, mixed-use nieuwbouwproject Wonderwoods is afgelopen woensdag door ontwikkelaar G&S& (onderdeel van VolkerWessels) opgeleverd aan ASR Dutch Mobility Office Fund en ASR Dutch Core Residential Fund. Het project, bestaande uit twee torens met één hectare verticaal bos in het hart van Utrecht, combineert wonen, werken en ontspanning in een unieke stedelijke oase. Bouwcombinatie Wonderwoods (Boele & van Eesteren en Kondor Wessels Amsterdam) realiseerde het 80.000 m² tellende gebouw in minder dan vier jaar bouwtijd.

enS - ASR - oplevering Boeri - ©Milan Hofmans, 10 oktober 2024.jpg

Fotografie: Milan Hofmans

Wonderwoods heeft een totaalprogramma met 14.700 m² kantoorruimte, 1.000 m² restaurant, 1.000 m² sportschool,167 koopappartementen en 252 huurappartementen in het Utrechtse Beurskwartier. De twee torens van 104 en 70 meter hoog bieden diverse voorzieningen zoals 3.500 m² aan horecaruimtes met lunchopties, koffiebars en een restaurant en sportfaciliteiten. Ook is er een fietsenstalling, een parkeergarage en een mobiliteitshub aanwezig.
Kenmerkend aan het project is de beplanting op en in het gebouw. Het project heeft een dakpark, diverse binnentuinen, driehonderd bomen, 75.000 planten en struiken en is geïnspireerd op de vegetatie van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Diko Ruit, directeur G&S&: “Met Wonderwoods voegen we iets unieks toe aan de stedelijke ontwikkeling in Utrecht. Samen met onze partners a.s.r. real estate, MVSA Architects en Stefano Boeri Architetti hebben we niet alleen een gebouw neergezet, maar een levendige landmark gecreëerd die de skyline van de stad verrijkt. Dit mixed-use nieuwbouwproject weerspiegelt onze visie op toekomstbestendig ontwikkelen en laat zien hoe natuur, architectuur en functioneel gebruik elkaar kunnen versterken. Ik ben ontzettend trots op het team en onze bijdrage aan de realisatie van dit prachtige project, maar bovenal kijk ik ernaar uit om te zien hoe Wonderwoods de stad blijft inspireren en uitdagen om groener en duurzamer te worden.”

Kantoorruimte met winter- en daktuinen en atrium 

De elf kantoorverdiepingen in de toren van MVSA-architect Roberto Meyer zijn zo ontworpen dat ze een gezonde en productieve werkomgeving bieden. De kantoren hebben veelal toegang tot groen via terrassen en wintertuinen met te openen geveldelen of atria. De kantoorruimte is eigendom van het ASR Dutch Mobility Office Fund. Nog voor de oplevering is dit volledig verhuurd aan zeven bedrijven. De eerste kantoorhuurders nemen begin volgend jaar hun intrek in het gebouw.


Middenhuurwoningen met één hectare verticaal bos aan de gevel 

Van de in totaal 252 huurappartementen worden zestig appartementen door het ASR Dutch Core Residential Fund verhuurd volgens de regels van het Actieplan Middenhuur van de gemeente Utrecht. Daarnaast kregen 55-plussers voorrang om de doorstroom in de woningmarkt te bevorderen. De eerste huurders van de huurwoningen ontvingen de afgelopen weken de sleutel.