Zoeken
Hoogste punt blok 5 crossroads

Feestelijke lunch op hoogte bij Crossroads

Op dinsdag 15 oktober werd met een feestelijke lunch op de 27e verdieping stil gestaan bij het bereiken van het hoogste punt van blok 5. Met een waanzinnig uitzicht op het stationsgebied Sloterdijk werd er door direct betrokkenen geproost op een voorspoedige voltooiing van de bouw.

Hoogste punt blok 5 crossroads

Twee torens, één gebouw

Crossroads is een ontwikkeling van To Be Developed (TBD) en bestaat uit twee markante woontorens met een commerciële plint en behelst in totaal ca 31.000 m². De torens naar ontwerp van MVSA Architects hebben ieder een eigen identiteit en een eigen opdrachtgever. In blok 5 worden in opdracht van NLV, namens Pensioenfonds Metaal en Techniek, 239 luxe appartementen gebouwd. Woonstichting Lieven de Key is opdrachtgever voor de 132 studentenwoningen in blok 10. De torens zijn aan elkaar verbonden door de commerciële plint onder de Hemboog.

Planning

De komende maanden wordt er nog hard gewerkt aan de afbouw van beide torens. Naar verwachting vinden de eerste opleveringen plaats vanaf eind 2024. We zullen starten met de oplevering van blok 10. Het gehele project wordt medio 2025 afgerond.