Baas van Morgen: De 15-jarige Mehmet is voor één dag directeur van Boele & van Eesteren
Op donderdag 10 juni nam Mehmet voor één dag de taken over van onze algemeen directeur Peter Mannak. Hij bezocht een tweetal van onze projecten, liep een management betrokkenheidsbezoek, dacht mee over het aantrekken van nieuw talent en besprak de resultaten met het directieteam. Een drukke dag voor Mehmet dus!
Mehmet deed mee aan de Baas van Morgen. De Baas van Morgen is een initiatief van JINC, een organisatie die scholieren uit wijken met een sociaal-economische achterstand een ervaring willen bezorgen die leuk én nuttig is. Door een dag een organisatie te leiden, ontdekken de Bazen van Morgen hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Bovendien krijgen ze een boost aan zelfvertrouwen en doen ze contacten op waar ze later op terug mogen vallen.
Het programma
’s Ochtends werd Mehmet thuis opgehaald door algemeen directeur Peter Mannak. Samen bezochten zij woningbouwproject De Lanen in RijswijkBuiten, waar momenteel 35 woningen gerealiseerd worden, en de bouwplaats van Sonate, twee woontorens in hartje van Den Haag met in totaal 456 appartementen en een commerciële plint. Projectbezoeken zijn natuurlijk leuk, maar er moest ook gewerkt worden: Mehmet heeft tijdens deze managementbetrokkenheidsbezoeken samen met onze uitvoerders veiligheidsrondes gelopen. Ook ging hij in gesprek met diverse onderaannemers.
De opdracht
Samen met een delegatie van Jong Boele, een organisatie voor Boele-collega’s onder de 35, dacht Mehmet na over een interessante vraag: Hoe kunnen wij als bedrijf jonge talenten aantrekken? Zijn ideeën hierover besprak hij later op de dag met Peter Mannak: Mehmet zelf wordt vooral enthousiast van de mooie projecten en succesverhalen. Dat zou hem motiveren om bij ons mooie bedrijf te komen werken.
JINC Baas van Morgen
JINC Baas van Morgen draait dit jaar om gelijke kansen op de werkvloer. Het merendeel van de 450 CEO’s, directeuren en politici die op 10 juni hun stoel afstaan aan ruim 550 kinderen van de basisschool en het vmbo, gaan samen met hun ‘vervanger’ met dit thema aan de slag.